Heel Holland HyggtHEERLIJK HYGGEN

Ook heel Holland Hyggt met Scheepjes. De winters in Denemarken zijn zo somber dat ze noodzaken tot Hygge ofwel het creëren van gezelligheid.

De Denen worden gerekend tot een van de gelukkigste mensen en dat is niet zo vreemd. Ze weten namelijk als geen ander wat goede kwaliteit van leven is. In Denemarken weten ze al vele generaties  lang  dat een ontspannen en  gezellige tijd met vrienden en familie ongelofelijk goed  kan zijn voor je welbevinden.  Ze combineren dit vaak met wat lekkers om te eten. Voeg daarbij een goed glas wijn en het geluksgevoel is compleet.

Bij ons wordt het Hygge gevoel nog eens extra aangewakkerd door te haken. Dat vinden wij heilzaam voor onze geest en ziel. Heerlijk ‘s- avonds  thuis, na het koken, afwassen en alles wat daarbij hoort, onderuit op de bank ploffen.  En dan…. Breien, haken  of handwerken met een warme chocomel, thee of koffie. Deze moeten natuurlijk wel binnen handbereik zijn.  Voel je Hygge met je handwerk !  En laat het alsjeblieft  niet al te best weer zijn op een zondag want we willen natuurlijk  wel een goed excuus hebben om te kunnen haken  of te breien.  Dit horen we ook heel vaak als er klanten nog voor het weekend  een leuk project bij ons komen halen. Dat schept  dan weer misschien niet altijd het Hygge gevoel bij onze partners maar er blijven gelukkig nog altijd genoeg zondagen met goed weer over. Voelen zij zich ook weer Hygge.

De Scheepjes CAL

Scheepjes heeft die gezelligheid goed begrepen en daarom  de Hygge Cal in het leven geroepen. Samen met  ontwerpster  Kirsten Ballering is deze prachtige Scandinavische Shawl ontworpen.  Dit ontwerp brengt een veelheid aan reacties teweeg.  De een vind deze Shawl geweldig om te dragen en anderen vinden het  een stijlvolle tafelloper.  Gebruiksmogelijkheden in overvloed zou ik zo zeggen. Overdag om je schouders en tegen de avond op je tafel.  Hoe multifunctioneel wil je het hebben. Wij als de dames van Woll of Fame zijn er in ieder geval weer heel blij mee.  Vier prachtige pakketten waarvan de kleuren met zorg zijn samengesteld. Een echt feest voor het oog.

Het Pakket

De pakketten bestaan uit Stone Washed en kleine bolletjes Catona. Je kan natuurlijk eindeloos zelf variëren als jouw favoriete kleurenpakket er niet tussen zit. Laat je bij Woll of Fame inspireren en geef je fantasie de vrije loop.  De gebruikte garens nodigen niet alleen uit tot andere kleursamenstellingen maar het  borduren komt ook weer helemaal terug.  Alhoewel sommigen zullen zeggen dat het nooit weg is geweest.  Nieuwe of oude  borduurtechnieken toepassen  in je haak of breiwerk heeft zoveel mogelijkheden en geeft grote voldoening.

En o ja, dan nog even iets over de uitspraak.  Spreek  je Hygge nu  uit als “ Hoega “ of toch anders ? Hier zijn veel  verschillende meningen over.  Hoe dan ook,  deze  Cal houd de gemoederen dus goed bezig. Maar hoe je het ook uitspreekt, wij gaan voor het gevoel van behagelijkheid en gezelligheid. Dus wij gaan Hyggen.  Doe jij ook mee ?

De Hygge Cal start 15 februari en de patronen vind je op de site van Scheepjes of in de Facebookgroep van de Scheepjes Cal .

Veel haakplezier!

Karin & Leona