haak en brei cruise touristique

 

Het Plan

Haak en Brei Cruise Touristique. Al heel lang speelde het idee bij ons als rechtgeaarde schippersdochters om het  varen op de Maas te combineren met  breien en haken. En dit natuurlijk samen met  andere brei en haak-enthousiastelingen.

We hadden het al eens voor bij zien komen; varen door de grachten met een klein bootje (kan natuurlijk ook niet anders  want anders past het niet) en een klein gezelschap.  Maar natuurlijk hebben wij in Maasbracht onze binnenhaven en als echte dochters van het water, wilden we het toch echt wel wat grootser aanpakken. De Maas is immers geen gracht, nietwaar?

Gelukkig kennen we David van de Runstraat, eigenaar van Rederij Cascade. Het contact werd gezocht en gevonden. Daarna duurde het wel nog even voor we echt om de tafel zaten maar toen was het ook zo geregeld. David was namelijk ooit benaderd door een Touringcar bedrijf met de vraag voor een arrangement zoals wij voor ogen hadden.  En daar was dan ineens Woll of Fame met hun Brei en Haak Cruise. Kortom,  hij was snel overtuigd. De datum werd gezet op 22 juli  en er werd een evenement aangemaakt op Facebook! Eenmaal te zien op Facebook werd er al snel én veelvuldig op “Geïnteresseerd” geklikt. Dat ging dus al lekker. Maar na nogmaals aandacht voor ons Evenement via de sociale media gevraagd te hebben ging het pas goed  los !  Het werd goed gedeeld door andere  Facebook groepen zoals Dutch Crochet Talent en de een na de ander aanmelding stroomde binnen. Onze Brei en Haakboot was al gauw vol. We love it when a plan comes together!

De Trossen Los

Uiteindelijk was het zover. Nadat we al onze  (83) gasten  een mail hadden gestuurd met de nodige info konden we eraan denken om de trossen los te gooien.  Om 10.00 ging de winkel open en om 10.15 stonden de eerste klanten én bootreizigers al op de stoep om onze winkel te bekijken en om te shoppen. Wij hadden gezorgd voor een aantrekkelijk korting  voor onze gasten op hun eventuele aankopen. Daarna kon er ingescheept worden op het cruise schip, die de avond daarvoor door ons nog opgefleurd was met brei en haakwerk . Natuurlijk ontbraken de goody-bags niet. En om er geen misverstand over te laten bestaan wie de “eigenaars” van het schip waren, was er een groot doek met het logo van Woll of Fame op bevestigd.

De dames én heer stonden al vroeg in de rij voor de loopplank op de cruise terminal. Eenmaal ingescheept kreeg de horeca aan boord het gelijk voor de kiezen.

De reis ging naar Roermond met een sluispassage in Linne. Het weer was fantastisch en met 26 graden was het heerlijk vertoeven op het bovendek.

De gasten kwamen uit allerlei delen van Nederland. Gelderland, Overijssel, Brabant, Zuid-Holland waren goed vertegenwoordig.  Uit onze eigen provincie Limburg mochten we ook gasten verwelkomen.  Een groep Belgische gasten en 2 Duitse dames behoorden ook tot de deelnemers aan deze Cruise. Kortom een zeer gezellige en bonte mix. Er werd driftig gehaakt en gebreid, patronen uitgewisseld, garens bekeken en er ontstond zelfs een kleine spontane modeshow .

Wat was het een geweldige middag en de opkomst naar de winkel was fantastisch. In de winkel stond Leona en ons Woll of Fame Team na de cruise klaar met een verfrissing en lekker chocolaatje en er kon geshopt worden.

Een Dank je Wel

Tsja en wat maakt zo’n dag dan tot een succes. Natuurlijk onze cruise gasten die zonder hun aanmeldingen en enthousiasme er in de eerste plaats voor hebben gezorgd dat dit evenement zo geslaagd was. Dat smaakt natuurlijk naar meer. En uiteraard waren er ook onze collega ondernemers die mee dachten en net zo enthousiast waren als wij. De Bruna en Ici Paris uit  Maasbracht, G. Brouwer groothandel, De Bondt groothandel, Amann group Mettler  en natuurlijk Veldhuis Luxe verpakkingen uit Ittervoort, zorgden voor aantrekkelijke en goed gevulde goody- bags.

Maar onze speciale dank gaat uit naar het WoF Team. Deze leuke dames  staan ons in alles bij en bieden hulp waar nodig. Wij zijn verwend met zo’n leuke club  die op vrijdagavond ons brei en haakcafé bezoeken .

Wij genieten nog steeds na van deze dag en gaan het zeker nog een keer herhalen.

Karin & Leona