WOLL OF FAME HAAK EN BREI CRUISE XL

/, Nieuws, Workshop/WOLL OF FAME HAAK EN BREI CRUISE XL

WOLL OF FAME HAAK EN BREI CRUISE XL

Woll of Fame Haak en Brei Cruise XL voor € 330,- per persoon

De Woll of Fame Haak en Brei Cruise XL is een 4- daagse cruise met het motorpassagiersschip FLUVIUS. Deze Woll of Fame Haak en Brei Cruise vindt plaats van zaterdag 17 november t/m dinsdag 20 november2018.Op deze cruise nemen wij je mee vanaf Maasbracht en via het Limburgse landschap naar het Belgische land. De reis gaat via de indrukwekkende sluis in Maasbracht en het Julianakanaal naar Maastricht.  Daarna voert ons de reis via het Albertkanaal en Maas verder naar Luik.

Wat gaan we doen ?

Behalve heerlijk relaxen aan boord en natuurlijk flaneren in Maastricht en Luik organiseren wij diverse Workshops aan boord. Aan de invulling van deze Workshops wordt nog hard gewerkt. Reken er maar op dat er voor iedereen wat wils georganiseerd wordt. Het programma van de workshops is bekend en staat verder in dit bericht omschreven.

Wat kun je verwachten ?

Deze reis is inclusief:

 • Welkomstcocktail aan boord
 • 3 overnachtingen in een goed ingerichte cabin (hut)
 • 3 x ontbijt, 2 x lunch, 3 x diner
 • Begeleiding van ons, Karin en Leona, wij zijn tijdens de reis het aanspreekpunt. Heb je vragen of wensen, stel ze ons.

De reis is exclusief:

 • Je reis van je woonplaats naar Maasbracht
 • Drankjes bij de lunch en het diner. Deze worden op je kamernummer genoteerd en aan het einde van de cruise afgerekend.
 • Workshops
 • Terugreis van Maasbracht naar je woonplaats

Let wel op: Er zijn alleen 2 persoons hutten beschikbaar. Ben je alleen dan kan je gerust boeken maar kom je bij iemand op de kamer die ook voor zich alleen geboekt heeft.

 

Het programma aan boord.

Zaterdag 17 november dag 1: Maasbracht-Luik

Deze dag houden wij onze winkel geopend tot 15.00 uur. Zo kun je nog eventuele pakketjes ophalen of “last minute” een leuk wolletje voor onderweg shoppen. Om 16.00 schepen wij in dan in op het mps FLUVIUS. Deze ligt afgemeerd aan de Cruise Terminal te Maasbracht.

 • Welkomst cocktail aan boord
 • Opzoeken van je onderkomen (ook wel hut genoemd) voor de komende dagen
 • Gelegenheid tot het uitpakken van je bagage

Na het inschepen in Maasbracht kiezen we dan “het ruime sop” en vertrekken we via de sluis van Maasbracht door het Julianakanaal richting Maastricht. Wij laten de mooie stad Maastricht even rechts liggen en varen door naar de sluis van Klein Ternaaien ( Petit Lanaye in België). Als we deze sluis gepasseerd hebben varen we via het Albertkanaal en de Maas naar Luik (Liège).

 •  18.00 uur: Diner

Na het diner organiseren wij een gezellige borrel om elkaar beter te leren kennen en een brei of haakwerkje zal daarbij  zeer waarschijnlijk niet kunnen ontbreken.

Maar er zal ook meteen een workshop Toe up sokken breien zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur  deze workshop  bestaat namelijk uit 2 delen en het vervolg is op maandag  ook aan boord natuurlijk!

 

Zondag 18 november dag 2: Luik-Maastricht

 • 8.00 uur: Ontbijt

We starten eerst onze eigen motor op met een heerlijk ontbijt aan boord. Na het ontbijt kunnen we heerlijk haken en breien of ga bijvoorbeeld eens het mooie Luik ontdekken tot aan de lunch.

 • 12.30 uur: Lunch

Na de lunch start de Workshop Faire Isle breien door Miriam Tegels.  Mocht je nog in inde stad willen wandelen dat kan maar laat je niet teveel betoveren door de omgeving want om 16.00 gooien we de trossen los en vertrekken we van Luik naar Maastricht.

 • 18.00 uur: Diner

Laten we genieten van het smakelijke diner dat ons geserveerd word door de crew van de FLUVIUS.

Na het diner organiseren wij een modeshow en een Show en Tell, we zouden het leuk vinden als je een pronkstuk van jezelf meeneemt en showt tijdens deze gezellige avond. Wij organiseren dit  ook eens in de maand in ons Brei en Haakcafé en men verteld iets over zijn eigen haak of breiwerk. Van trui tot sok of vest of sjaal laat het maar zien! Maar als jij je favoriete deken of kussen wilt showen ook dat mag hoor maar je moet het wel allemaal meesjouwen aan boord.

Maandag 19 november dag 3: Maastricht-Maasbracht

 • 8.00 uur: Ontbijt

Een goede dag begint altijd met een heerlijk  ontbijt. Dus voordat  jullie het tweede deel van de Workshop Toe-up krijgen van Marie-Jozé Rikers starten we met een energie gevend ontbijt. Onze historische stad Maastricht wacht op jullie dus een mooie wandeling is ook aan te bevelen.

 • 12.30 uur: Lunch

Na de lunch nog even Maastricht bezoeken of deelnemen aan activiteiten aan boord. Dat kan natuurlijk. Maar wat dacht je van bijvoorbeeld lezen of op een andere manier ontspannen? Dat kan ook met een lekkere kop koffie of ander drankje. Voel je vooral thuis aan boord. Ook start na de lunch de Workshop Tunisch Entrelac haken gegeven door Karin.  Zo rond de klok van 16.00 uur vertrekken we dan weer richting onze thuishaven Maasbracht.

 • 18.00 uur: Diner

Vandaag word er een heus “Captains Diner” georganiseerd. Dit betekent dat de Kapitein van het schip bij ons aan het diner zal aanschuiven. Na het diner is er een gezamenlijke afsluiting van onze Brei en Haak Cruise XL.

Dinsdag 20 november dag 4: Uitschepen in Maasbracht

 • 8.00 uur: Ontbijt

Na het laatste ontbijt aan boord gaan we dan uitschepen. Wij gaan onze winkel weer openen. Mocht je op deze reis geïnspireerd zijn geraakt door de Workshops of door het gezelschap van handwerkende dames/heren aan boord en daarvoor nog materialen willen aanschaffen dan kan dat natuurlijk.

 

 

Workshops aan boord

 

Faire Isle breien Zondag 18 november .

Faire Isle breien door Miriam Tegels “Speedknitter” www.speedknitter.nl

Tijdens deze 2 ½ uur durende workshop op zondag  na de lunch leer je onder begeleiding van Miriam de basis techniek van het Fair Isle breien.

Miriam toont je de ‘twee-handen-techniek’ waarbij in iedere hand één van beide kleuren meegevoerd wordt. Dit gebeurd zonder lussen aan de achterkant voor het werk en geeft een perfect resultaat.

Breisters die de continentale breitechniek beheersen kunnen Fair Isle leren breien met beide draden over de linkerhand. Deze methode wordt in Scandinavie veelal gebruikt en is supersnel!

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop zijn de basisvaardigheden van het breien gewenst: steken opzetten, afkanten, recht en averecht breien. Ervaring met een rondbreinaald en/of sokken breinaaldjes is een pré.

Je gaat aan de slag met Jawoll Twin garen van LangYarns , Kies zelf je favoriete kleur en aan het eind van de Cruise heb je een leuk hoesje voor je telefoon.

Je hebt nog nodig sokkennaaldjes 2,5  of een rondbreinaald 2,5 mm met een kabellengte van 60 cm.

De prijs van deze workshop is € 10.-  de sokkennaaldjes worden gesponsord door KnitPro neem ook je eigen breimaterialen meer want het ligt er maar net aan of je los , vast of zo net er tussen in breit.

 

Tunisch Entrelac haken

Tunisch Entrelac haken  door Karin van Woll of Fame op Maandag 19 november na de lunch.

Tijdens deze 2 ½ uur  durende workshop leer je hoe je Tunisch Entrelac kan haken én ga je aan de slag met een patroon voor een Col . De techniek geeft, zeker als je een van kleuren verlopend garen gebruikt, een prachtig effect. Deze vorm van haken is goed te doen voor een beginnende haakster als je de “lossen en vasten “ onder de knie hebt en voor een gevorderde haakster een leuke uitbreiding op de haakmogelijkheden.

We gaan met LangYarns Dipinto aan de slag of met LangYarns Jawoll Magic. Uiteraard kies jezelf de kleur. We hebben voor de Col 2 bollen nodig en een gewone haaknaald  4 ½. De lossenlijn zetten we met een halve of hele maat meer op.

Deze workshop kost inclusief het garen zoals boven omschreven en patroon € 20,-

Omdat men niet altijd tegen wol kan wordt er nog een alternatief garen aangeboden dat is Wanderlust van Scheepjes dit is een 100% Acryl garen. Omdat deze Col met Wanderlust nog in de maak is weten we nog niet precies om hoeveel garen het gaat dus de prijs volgt nog voor dit alternatief.

De haaknaald wordt gesponsord door KnitPro maar neem zeker ook je eigen haaknaalden mee want ieder haakt op zijn manier, los vast of zo net er tussen in .

Sokken breien  Toe – Up

Sokken breien door Marie-Jozé Rikers  deel 1 op zaterdagavond 17 november , deel 2 op maandmorgen 19 november.

Sokken breien altijd een feestje , tijdens deze 1 ½ uur durende (gesplitste) workshop beginnen we bij de teen. Het voordeel hiervan is dat je geen naad bij de teen hebt.

De sok wordt gebreid met sokkennaaldjes 2,5 of uiteraard de maat naaldjes die jij graag gebruikt, je kan uit diverse garens kiezen.

We beginnen op zaterdagavond meteen met deze workshop omdat Marie-Jozé graag de hiel uitlegt en op maandag het verdere patroon van de sok. Voor het 2de deel staat  nog een één uur gepland

De workshop tijdens de Cruise kost € 10.- inclusief garen. Sokkennaaldjes Zing van KnitPro worden door KnitPro gesponsord.

 

Voorwaarden
 • Deze reis vind alleen doorgang bij  inschrijving en betaling van tenminste 25 personen. Mocht deze reis door onvoldoende belangstelling geen doorgang vinden dan wordt het betaalde bedrag aan de personen die deze reis geboekt hebben gerestitueerd.
 • Bij meer dan 40 inschrijvingen starten wij een reservelijst. Zodra het totaal aan aanmeldingen de 75 is gepasseerd word de reis op een groter schip, de “OLYMPIA”, overgeboekt. Vanzelfsprekend heeft dit schip dezelfde luxe uitstraling en uitrusting als de FLUVIUS.

 

Annulering

Heb je de reis geboekt maar moet je onverhoopt annuleren dan gelden de volgende voorwaarden:

Annuleringen dienen altijd schriftelijk en per aangetekende brief te geschieden. Naast de boekingskosten worden bij annulering de volgende kosten in rekening gebracht.

 • Tussen 1 maand en 2 weken voor vertrek: 70% van de reissom
 • Binnen 2 weken voor vertrek: 100% van de reissom

Bovenstaande heeft alleen betrekking op de geboekte reis. Mocht je je vooraf hebben ingeschreven op een of meerdere Workshops aan boord en deze reeds hebben betaald dan krijg je dit bedrag terug.

 • Een annuleringsverzekering voor deze reis dien je zelf te regelen.
 Dan tenslotte

Woll of Fame wil nadrukkelijk stellen dat het geen reisbureau is. Wij zijn vooral een Speciaal Winkel voor Haken en Breien. Het leek ons echter een leuk idee om deze reis te organiseren. Zeker nu de afgelopen twee keer de kleine Brei en Haak Cruises zo’n succes waren. Wij zullen naar eer en geweten deze reis zo goed mogelijk organiseren en begeleiden. Daarom vragen wij je om de voorwaarden met betrekking tot het doorgaan van de reis en annuleringsvoorwaarden goed te lezen. Wij zien ons genoodzaakt om ons aan deze voorwaarden te houden. Anders is het voor ons onmogelijk om deze reis te plannen en te organiseren.

Wij hopen echter op enthousiaste deelnemers die samen met ons van dit, toch redelijk unieke event, een succes willen maken.

Aanmelden voor deze reis doe je via info@wolloffame.nl

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op. Telefoon: 0475-472675

 

 

 

2018-10-17T09:18:40+00:00By |Blog, Nieuws, Workshop|0 reacties

Laat een reactie achter