Woll of Fame Haak en Brei Cruise XL 2de editie voor € 350,- per persoon

De Woll of Fame Haak en Brei Cruise XL is een 4-daagse cruise met het motorpassagiersschip FLUVIUS.

De Woll of Fame Haak en Brei Cruise vindt plaats op zaterdag 9 november en duurt t/m dinsdag 12 november 2019.

Op deze cruise nemen wij je mee vanaf Maasbracht door het Limburgse landschap. De reis gaat via de indrukwekkende sluis in Maasbracht en het Julianakanaal naar Maastricht. Van Maastricht naar het witte stadje Thorn en van Thorn naar Roermond.

Wat we gaan doen

Behalve natuurlijk heerlijk relaxen aan boord en flaneren in Maastricht, Thorn en Roermond, organiseren wij diverse Workshops aan boord.

De Workshops

Saskia Laan bekend van meerdere boeken zoals: Alles is Haken en Alles is Haken Home zal tijdens de cruise ook aan boord zijn en zal een workshop “Vest haken” geven. Tevens is zij 2 dagen onze deskundige haakhulp aan boord. Maak daar gerust gebruik van.

Miriam Tegels geeft een workshop Brioche breien aan boord, Miriam is bekend als Speedknitter en heeft heel veel expertise in huis wat betreft breien. Zij zal jullie dan ook de techniek van het Brioche breien leren. Miriam vertegenwoordigt ook het merk KnitPro.

Tanja Reulen van “Studio Tanja” geeft een mini-workshop Stippen. Tanja is echt onze alleskunner bij Woll of Fame. Zij haakt amigurumi en geeft hier fantastische workshops in. Tanja is verslaafd geraakt aan het sokken breien sinds de vorige Cruise XL. Ze maakt prachtige kaarten maar kan ook als de beste Stippen. Tanja heeft haar eigen YouTube kanaal, dus zoek haar daar eens op.

Tanja en Leona geven een workshop Brioche haken, na deze workshop kan je  leuke projectenhaken van dekens een Col of kussens er zijn super leuke patronen te vinden

En verder ?

Natuurlijk zijn er geen verplichtingen om ergens aan mee te doen. Je kan bijvoorbeeld lekker winkelen als we in Maastricht aankomen. Maar wat dacht je van Thorn “het witte stadje“ ? Dit is een leuke kleine plaats met een rijke historie. Zo kun je de bekende Stiftkerk bezoeken of wat in de kleine winkeltjes grasduinen. Roermond heeft natuurlijk het  Outlet Center en een mooi centrum. Dus, als je wil, is er genoeg te doen en te zien. Aan boord blijven is ook geen probleem tenslotte willen we ook wat meters maken aan boord op haak en brei gebied.

De kosten van de workshops houden we zo laag mogelijk. De verschillende projecten worden nog uitgewerkt. We houden je op de hoogte. Je moet denken aan € 10.- tot € 15.- per workshop inclusief  materialen. De workshop Vest Haken van Saskia Laan is gratis .Je gaat het” Alles is haken vest “haken. Je hebt hier uiteraard meer garen voor nodig en daarom bieden we deze workshop gratis aan.

Tevens is er een sokken Brei/Haakcafé gepland, wij zorgen voor een leuk sokken patroon en voor mooie sokkenwol (kosten 1 bol sokkenwol van 100 gram of 2 van 50 gram ). Dit doen we samen met Marie-Jozé Rikers onze eigen Sokkenkoningin. We zijn weer heel blij dat  Marie–Jozé dit wil gaan doen. Ook zijn we bezig met een sok te haken dus voor ieder wat wils.

 

Wat mag je verwachten ?

Deze reis is inclusief:

 • Welkomstcocktail aan boord
 • 3 overnachtingen in een goed ingerichte cabin (hut)
 • 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner
 • Begeleiding van ons, Karin en Leona, wij zijn tijdens de reis het aanspreekpunt. Heb je vragen, stel ze ons gerust.

De reis is exclusief:

 • Je reis van je woonplaats naar Maasbracht
 • Drankjes bij de lunch en het diner. Deze worden op je hutnummer genoteerd en aan het einde van de cruise afgerekend.
 • Workshops en garen
 • Terugreis van Maasbracht naar je woonplaats

Let wel op: Er zijn alleen 2 persoons-hutten beschikbaar. Ben je alleen dan kan je gerust boeken maar kom je bij iemand op de kamer die ook voor zich alleen geboekt heeft.

Voorzieningen aan boord:

Je cabin is voorzien van aparte bedden, toilet, douche, tv, föhn, kluisje en handdoeken. Aan boord is de mogelijkheid om kosteloos van het Wifi netwerk gebruik te maken.

Het programma aan boord:
Dag 1

Zaterdag 9 november: Maasbracht-Maastricht

Vandaag is onze winkel geopend vanaf 8:30 uur. Zo kun je nog eventuele pakketjes ophalen of “last minute” een leuk wolletje voor onderweg shoppen. Om 9.00 schepen wij dan in op het mps FLUVIUS. Deze ligt afgemeerd aan de Cruise Terminal te Maasbracht. Om 10.00 uur vertrekken we naar Maastricht

 • Opzoeken van je onderkomen (ook wel hut genoemd) voor de komende dagen
 • Gelegenheid tot het uitpakken van je bagage
 • Welkomst Cocktail

Na het inschepen in Maasbracht kiezen we dan “het ruime sop” en vertrekken we via de sluis van Maasbracht door het Julianakanaal richting Maastricht. Er zal na de lunch meteen een workshop zijn van Saskia Laan.

Als we in Maastricht arriveren heb je nog de mogelijkheid om het gezellige Maastricht te verkennen. De ligplaats van de FLUVIUS is dichtbij het Centrum. Met een korte wandeling ben je er zo.

 •  18.00 uur: Diner

Na het diner organiseren wij een gezellige borrel om elkaar beter te leren kennen en een brei of haakwerkje zal daarbij zeer waarschijnlijk niet kunnen ontbreken.

Dag 2

Zondag 10 november: Maastricht- Thorn

 • 8.00 uur: Ontbijt

We starten eerst onze eigen motor op met een heerlijk ontbijt aan boord. Na het ontbijt kunnen we heerlijk haken en breien en gaan we op weg naar Thorn.

Tijdens het varen naar Thorn is er weer een workshop de volgorde bepalen we nog!

 • 12.30 uur: Lunch

Na de lunch of voor het Diner is er ook weer een workshop ook hier geld dat we de volgorde nog moeten bepalen.

Er is natuurlijk  ook de mogelijkheid om Thorn te bezichtigen.

 • 18.00 uur: Diner

Laten we genieten van het smakelijke diner dat ons geserveerd word door de crew van de FLUVIUS.

Na het diner hebben we het Sokken brei/haak café met Marie-Jozé Rikers laat je verrassen door deze gezellige avond en het patroon dat is uitgewerkt door Marie-Jozé en Karin

Dag 3

Maandag 11 november: Thorn- Roermond

 • 8.00 uur: Ontbijt

Een goede dag begint altijd met een heerlijk  ontbijt. Dus voordat  we weer aan een leuke workshop beginnen (nog nader te bepalen) starten we met een energiegevend ontbijt. Deze dag varen we naar Roermond.

Uiteraard  is er deze morgen weer een Workshop gepland.

 • 12.30 uur: Lunch

Na de lunch nog even Roermond  bezoeken of deelnemen aan activiteiten aan boord. Dat kan natuurlijk. Maar wat dacht je van bijvoorbeeld lezen of op een andere manier ontspannen? Dat kan ook met een lekkere kop koffie of ander drankje.

 • 18.00 uur: Diner

Een cruise kan natuurlijk niet zonder het belangrijkste evenement. Dus word er vandaag een heus “Captains Diner” georganiseerd. Dit betekent dat de Kapitein van het schip bij ons aan het diner zal aanschuiven. Na het diner is er een gezamenlijke afsluiting van onze Brei en Haak Cruise XL. Trek iets feestelijks  aan en geniet nog een laatste keer van een heerlijk diner.

Dag 4

Vertrek  naar Maasbracht

Dinsdag 12 november: Uitschepen in Maasbracht rond 11.00 uur

 • 8.00 uur: Ontbijt

Na het laatste ontbijt aan boord word het tijd om uit te schepen en gaan wij onze winkel weer openen. Mocht je op deze reis geïnspireerd zijn geraakt door de Workshops of door het gezelschap van handwerkende dames aan boord en daarvoor nog materialen willen aanschaffen dat kan natuurlijk. We maken de winkel na aankomst zo snel mogelijk open.

Voorwaarden:
 • Deze reis vind alleen doorgang bij  inschrijving en betaling van tenminste 25 personen. Mocht deze reis door onvoldoende belangstelling geen doorgang vinden dan wordt het betaalde bedrag, aan de personen die deze reis geboekt hebben, gerestitueerd.

De reis is weliswaar volgeboekt is maar we moeten het toch even vernoemen.

Annuleren:

Heb je de reis geboekt maar moet je onverhoopt annuleren dan gelden de volgende voorwaarden:

Annuleringen dienen altijd schriftelijk en per aangetekende brief te geschieden. Naast de boekingskosten worden bij annulering de volgende kosten in rekening gebracht.

 • Tussen 1 maand en 2 weken voor vertrek: 70% van de reissom.
 • Binnen 2 weken voor vertrek: 100% van de reissom

Bovenstaande heeft alleen betrekking op de geboekte reis. Mocht je je vooraf hebben ingeschreven op een of meerdere Workshops aan boord en deze reeds hebben betaald dan krijg je dit bedrag terug.

 • Een annuleringsverzekering voor deze reis dien je zelf te regelen.
 • De reissom à € 350.- dient uiterlijk op 1 oktober 2019 bij ons binnen te zijn.
Tenslotte

Woll of Fame wil nadrukkelijk stellen dat het geen reisbureau is. Wij zijn vooral een Speciaal Winkel voor Haken en Breien. Het leek ons wederom een leuk idee om deze reis te organiseren. Wij zullen naar eer en geweten deze reis zo goed mogelijk organiseren en begeleiden. Daarom vragen wij je om de voorwaarden met betrekking tot het doorgaan van de reis en annuleringsvoorwaarden goed te lezen en de reissom op tijd te betalen. Wij zien ons genoodzaakt om ons aan deze voorwaarden te houden. Anders is het voor ons onmogelijk om deze reis te plannen en te organiseren.

Wij hopen op enthousiaste deelnemers die samen met ons van dit, toch redelijk unieke event, weer een succes willen maken.

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op. Telefoon: 0475-472675

De tijden met betrekking tot het eten en workshops kunnen mogelijk veranderen door het vaarschema of door andere onvoorziene omstandigheden.  Communicatie daarover gaat via het Bord bij de receptie aan boord. Er komt nog nadere uitleg over de workshops, de reisroute naar de haven, en verdere bijzonderheden die vermeldenswaardig zijn.

Wij hebben er nu al zin in, maar zullen nog even geduld moeten oefenen.

Groetjes,

Karin & Leona

.