Workshop Continentaal Breien en Fair Isle  5 oktober

Miriam Tegels geeft een Workshop Continentaal Breien en Faire Isle zaterdag 5 oktober  bij Woll of Fame

Miriam Tegels

Zij breit al continentaal sinds 1976 en heeft sindsdien 2 wereld records bereikt in het ‘snelbreien. Je vindt Miriam’s brei avonturen hier: www.speedknitter.nl  en in het Guinness Book of World Records onder de titel  “fastest knitter”en “fastest sheep to jumper”.

Continentaal Breien

Continentaal breien is de techniek die in Scandinavië en op het vasteland van Europa het meest gebruikt wordt. Het is een efficiënt en snelle methode om recht en averecht te breien. Is dit moeilijk om te leren? Welnee, Miriam leert je binnen een half uur hoe je dit doet.

  • We beginnen met rechte steken:…insteken, doorhalen, af laten glijden… met aandacht voor draadspanning, handhouding, lichaamshouding en nog veel meer.
  • Dan de averechte steek, geen struikelblok maar een uitdaging die je met een beetje oefening ook onder de knie krijgt.

Beheers je het continentaal breien dan liggen alle mogelijkheden qua patronen voor je open. Kant breien, Brioche, Fair Isle, allemaal sneller en met veel minder moeite dan de voorheen gebruikte Engelse techniek.

Faire Isle

In het tweede deel van de workshop leer je de continentale en de Engelse brei techniek combineren in een klein Fair Isle project.

De Workshop

De Workshop wordt op zaterdag 5 oktober  gegeven en duurt van 10.30 tot 13.00 uur en kost € 27.50,- exclusief garen

Het garen dient bij ons aangeschaft te worden. Je hebt in ieder geval 1 bol Merino Fine-120 nodig van Schachenmayr. Als je aan het tweede deel Fair Isle toekomt dan heb je 2 bollen nodig als contrast kleur .

Je gebruikt breinaalden 3,5 of 4 mm.  Mocht je deze niet hebben dan kan je ze bij ons aanschaffen !

Opgeven kan via info@wolloffame.nl . Na opgave ontvang je van ons verdere informatie.

In de namiddag van 14.00 tot 16.30 geeft Miriam ook de workshop Brioche Breien wil je aan beide workshops deelnemen dan krijg je van ons een korting en betaal je € 49.95 in plaats van € 55,-