Mini Workshop Tomtes Haken

Mini Workshop Tomtes Haken op 14 december. Op zaterdag 14 december organiseren we weer een gezellige haakmiddag van 13:30 tot 16:30 uur. Kristina de Barse geeft dan 2 mini-workshops en heeft weer leuke patroontjes bedacht waar je enkele uurtjes van de dag of avond  mee kan vullen.

  • Een van deze Mini Workshops is Tomtes Haken.
Tomtes

Wist jij dat kabouters een belangrijke rol spelen in de Scandinavische kerst? En dat het verhaal van de Amerikaanse Kerstman op deze kleine mannetjes is gebaseerd. Tomtes zijn volgens de overlevering beschermers van de boerderij en alle gebouwen die er op het boerenerf staan. De kabouter woont vaak in de keuken, de bijkeuken of in een stal en zorgt er ook voor dat de mensen en de dieren (specifiek de paarden) op de boerderij veilig zijn. Maar je hoeft niet persé deze leuke Tomtes op de boerderij te zetten. Gewoon thuis op de plek die jij leuk vind is natuurlijk ook oké.

De Workshop

Voor deze Workshop, deskundige begeleid door Kristina, betaal je € 12,50. De materialen zijn daarbij niet inbegrepen. Je hebt nodig 3 bolletjes Coral van Durable 50 gram  in de kleur die je leuk vind en een klein zakje vulmiddel.  Wij verzorgen voor jouw deze materialen. Hier kan je meerdere Tomtes mee maken. Ze kosten ongeveer € 10,-

  • Neem zelf je haaknaald 2 ½ mee en een schaartje. Verder heb je een stopnaald nodig.  4 knikkers om de Tomte te verzwaren zijn onmisbaar.

Kleine vereiste: Je moet wel kunnen haken, in dit geval Vaste.

Opgeven kan via info@wolloffame.nl