Workshop Fair Isle Breien mét Knipbies op 25 januari

Doe eens gezellig mee met de Workshop Fair Isle Breien mét Knipbies op 25 januari van 10:00 tot 13:00 uur. De Workshop word gegeven door ChrizKnitz. ChrizKnitz staat voor Chris Breit of Breisels van Chris. Wij zijn heel blij dat Christel naar het zuiden komt afzakken om deze leuke workshops bij ons te geven.

Wie is ChrizKnitz ?

ChrizKnitz  is Christel Smallegange en ze is stapelgek op breien. Breien is haar passie, geeft haar houvast in moeilijke periodes, maakt haar blij en geeft haar positieve energie en rust in chaotische tijden.  ChrizKnitz ontwerpt inmiddels zelf haar patronen. Ze geeft workshops en vertaalt breipatronen voor particulieren en ontwerpers (o.a. Sidsel Hoivik ) die hun patronen graag in het Nederlands in hun webshop willen zetten.

De Workshop

Het is ondertussen algemeen geaccepteerd om elk inbreiwerk Fair Isle breien te noemen. Daarom hebben we deze workshop Fair Isle breien genoemd. Maar voor de duidelijkheid: Je leert hier puur de techniek van het breien met 2 kleuren tegelijk per toer, waarbij de draad waar niet mee gebreid wordt achter het breiwerk meeloopt. Het motief voor het proeflapje is een eigen verzinsel en dus officieel geen Fair Isle patroon. We breien tijdens deze workshop een proeflapje, in het rond.

  • Je leert wat een knipbies is en je breit een knipbies in je proeflapje. Aan het eind van de workshop knippen we deze knipbies open! Je hebt dan een mooi plat proeflapje. We gaan breien op een rondbreinaald. Enige ervaring met breien op een rondbreinaald is een pré, maar niet noodzakelijk.
  • Christel leert je tijdens deze workshop ook breien met de Magic loop (hoe brei je met een lange rondbreinaald een klein rondje).
  • Je leert hoe je tegelijkertijd met je linker- en met je rechterhand een draad kunt vasthouden en hoe je afwisselend met je linkerhand (de patroonkleur) en met je rechterhand (de achtergrondkleur) kunt breien. Op deze manier raken de draden nooit in de knoop.
  • Verder leer je hoe je een draad kunt mee weven wanneer je meer dan 3 – 5 steken moet overbruggen. Dit leer je voor zowel de patroonkleur als de achtergrondkleur.

De Workshop kost € 38,50 en is inclusief 2 bollen Merino Extra Fine en de hand-out.

Wil je aan deze Workshop deelnemen, geef je dan op via info@wolloffame.nl

Wat je zelf mee kan nemen
  • Een paar rondbreinaalden van 3,5 mm of 4 mm minimaal 80 cm lang (langer mag, korter is niet handig i.v.m. de Magic loop)
  • Schaar
  • Steekmarkeerders
Niveau

Deze workshop is geschikt voor de gemiddelde brei(st)er. Je moet de basis van het breien onder de knie hebben. Je moet dus kunnen opzetten en afkanten en weten hoe je recht en averecht breit. Enige ervaring met rondbreien (al dan niet op een rondbreinaald) is een pré.