Workshop Versiertrucs door ChrizKnitz op 25 januari

Doe eens gezellig mee met de Workshop Versiertrucs door ChrizKnitz op 25 januari van 14:00 tot 17:00 uur. ChrizKnitz staat  voor Chris Breit of Breisels van Chris. Wij zijn heel blij dat Christel naar het zuiden komt afzakken om deze leuke workshops bij ons te geven.

Wie is ChrizKnitz ?

ChrizKnitz  is Christel Smallegange en ze is stapelgek op breien. Breien is haar passie, geeft haar houvast in moeilijke periodes, maakt haar blij en geeft haar positieve energie en rust in chaotische tijden.  ChrizKnitz ontwerpt inmiddels zelf haar patronen. Ze geeft workshops en vertaalt breipatronen voor particulieren en ontwerpers (o.a. Sidsel Hoivik ) die hun patronen graag in het Nederlands in hun webshop willen zetten.

De Workshop

Tijdens deze workshop leer je je breiwerk nét dat beetje extra te geven met haak- en borduurwerk. We gaan o.a. randjes haken op de ribbels van het proeflapje en een aantal borduursteken oefenen.  Denk bijvoorbeeld aan de “Franse knoop” voor het borduren van bijvoorbeeld roosjes en de lange kettingsteek voor het maken van bloemetjes.

Voordat je aan deze workshop deelneemt moet je wel even “huiswerk” maken;  Brei zelf een lapje op naalden 3 of 3.5 van een restje wol in een lichte kleur. Brei aan de bovenkant 3 ribbels (6 naalden recht) de rest van het lapje in tricotsteek. De maat het lapje mag ongeveer 15×15 cm zijn. De Jawoll Superwash van LangYarns is daar bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Ieder andere vergelijkbare wol is natuurlijk ook geschikt. Heb je geen garen in deze dikte dan kan je de Jawoll bij ons kopen. Een bolletje kost € 4.25 maar let op,  als je aan de workshop begint moet het lapje echt af zijn.

Behalve dit lapje neem je zelf mee:

  • Haaknaald nr. 2,5 – 3 – 3,5
  • Breinaalden nr. 3 – 3,5
  • Schaar
  • Borduurnaald

De Workshop kost € 29,50 en is inclusief voldoende restjes wol om mee te werken en de hand-out.

Wil je aan deze Workshop deelnemen, geef je dan op via info@wolloffame.nl

Niveau

De workshop is geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde breister en haakster.