Knit A Long #Ikhebgeenzinomheminelkaartezettentrui

Doe mee met de Woll of Fame Knit A Long #Ikhebgeenzinomheminelkaartezettentrui. Start: vrijdag 3 januari 2020

Sinds kort heeft Woll of Fame een heuse Denktank die uit gepassioneerde breisters en haaksters bestaat en Woll of Fame een warm hart toedragen. Het is namelijk voor ons belangrijk om te weten wat er in de brei, haak en handwerkwereld speelt en welke wensen onze klanten hebben. Samen met dit team kwamen we op het idee dat het leuk zou zijn om meer mensen aan het breien te krijgen. Ambitieus is dit zeker maar een leuke uitdaging gaan we nooit uit de weg. Hoe we dit gaan doen ? We gaan onze eigen Knit-A-Long presenteren die op vrijdag 3 januari 2020 start. We hebben onze KAL gekoppeld aan het thema Warme Truiendag 2020

We hebben voor dit thema gekozen omdat we een heel klein beetje willen bijdragen aan de verbetering van het klimaat. Warmetruiendag is de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland. Gewoon een graadje minder stoken en je verwarmen met je heerlijke zelfgebreide trui met warmetruiendag.  “ Verwarm elkaar en niet de wereld”  is dan ook het motto van 2020.

Een Knit-A-Long ?

Een Knit-a-Long is een breiproject waar je gezamenlijk aan start, elkaar ondersteunt, ideeën opdoet en gemotiveerd word om mee te blijven doen. En hoewel je hier samen aan kunt beginnen is het ook zeker een project waar je mee aan de slag kunt wanneer jij dit zelf wilt. Wil je een paar weken of desnoods een half jaar later aan de gang met deze Knit-A-Long dan kan dat ook. Je start gewoon met dit project als jij zin en tijd hebt om mee te doen. Deze KAL is ook geschikt voor beginnende brei(st)ers. Wij helpen je er door heen.

Wat we gaan doen

Samen gaan we een Trui Top Down breien. Dus van boven naar beneden. Het mooie is dat de trui aan één stuk gebreid wordt. Je hoeft de trui dus niet in elkaar te zetten omdat we in het rond breien. De meeste mensen vinden vaak het laatste stukje, het in elkaar zetten, echt niet leuk.  Maar in dit project hoeft dit dus ook niet.  Vandaar ons motto “#hebgeenzinomheminelkaartezettentrui” met als thema ” Warmetruiendag”

Hoe we dit gaan doen

Het patroon voor deze KAL komt in 4 delen beschikbaar in onze webshop. We hebben een aparte Facebook groep  Woll of Fame Inspiratiepunt opgericht waarop  je vragen kunt stellen. Verder hebben we nu ook een heus YouTube Kanaal waarop we handige filmpjes met tips hebben geplaatst. Als je besluit om mee te doen mag je er verzekerd van zijn dat we je er helemaal doorheen gaan helpen . Dus abonneer je op het Woll of Fame YouTube Kanaal  en mis deze filmpjes niet want het gaat je helpen.

Let Wel: Het patroon voor de trui is exclusief uitgeschreven voor dit garen. We kunnen geen vragen beantwoorden of ondersteuning bieden als je met ander garen breit. Er kan dan namelijk niet voor het eindresultaat garant gestaan worden.

Deze KAL maken we met garen van Borgo de Pazzi  AMORE 115 Merino en AMORE 115 WS Super soft Cashmere. Beide garens zijn gerecycled uit oudere kleding en resten die komen uit het proces van kleding maken. Het is dus een duurzaam garen en past het geweldig bij het thema “Warme Truiendag”.

De pakketten van dit garen vind je in onze webshop. Het 1ste gedeelte van het patroon kun je downloaden via onze webshop vanaf 3 januari. De datums waarop de volgende delen uitkomen worden daarna nog bekendgemaakt.

Het zou leuk zijn wanneer op 7 februari de trui af is want dan is het Warme Truiendag. Maar zoals al eerder gezegd als dat niet lukt is het geen probleem. Tenslotte is het ieder jaar en iedere dag Warme Truiendag.

Tenslotte

Hebben we je al warm gemaakt voor deze Knit-A-Long ? We hopen van wel. Als je besluit om mee te doen bestel je eenvoudig jouw pakket. Er is keuze genoeg. Kijk wel eerst even naar het eerste filmpje op het Woll of Fame YouTube kanaal. Daarin word uitgelegd hoe je de maat van je trui moet bepalen. Heb je dit gedaan dan is het belangrijk om te weten dat de trui als je hem hebt gewassen en plat hebt laten drogen wijder wordt. Het wordt namelijk een heerlijke en behaagelijke trui die wat ruimer zit.  Na de handwas, blocken en plat drogen word de trui ongeveer 5 cm. breder en langer. Wanneer je dit niet wilt moet je je trui een maatje kleiner breien.

Op deze manier kun je rekening houden met de maat die jij gaat breien en uiteindelijk ook hoe lang jij je trui maakt. We hebben er in ieder geval met het aantal bollen per pakket rekening mee gehouden zodat je de trui  langer kan maken dan in het patroon staat aangegeven.

Warme groetjes van,

Karin, Leona en het WoF DenkTank team.