Soof-A deken Knit a Long

Zoals je misschien wel weet organiseren wij ieder jaar een Knit a Long. Ook dit jaar moest het ervan komen want met een goede traditie willen wij zeker niet breken. Dus zo bedacht zijn we al in februari dit jaar bij elkaar gaan zitten om onze ideeën samen te brengen. En oh ja met we bedoel ik natuurlijk Leona, Kristina (onze Top Snelle Breister), Tanja (Grootse Vormgeeftster) en mezelf.

Het kreatieve proces

Kristina is alle steken die we graag wilden zien in de deken gaan verwerken en in No Time kreeg deze afzonderlijke stukjes en steken hun vorm. Daarna is Tanja al deze puzzelstukjes gaan fotograferen. De gemaakte afbeeldingen hebben we uiteindelijk door het herhaald proces van plakken, knippen en beoordelen samen kunnen voegen tot wat wij uiteindelijk een geweldige deken vinden.

De uitvoering

In maart zijn we gaan breien en de patronen gaan testen. Ons testteam bestond deze keer uit Kristina, Leona, Ria (moeder van Leona), Tanja, Gea, Manon en ikzelf. We konden tijdens het testen goed contact met elkaar houden omdat we voor het testteam een apart App-je hadden aangemaakt (lang leve de moderne techniek!). En zo werd het patroon getest, het werk werd (meerdere keren) uitgehaald, het patroon nog beter gelezen en natuurlijk duidelijker uitgeschreven en daarna maar weer uithuilen en over nieuw beginnen. Het was een heel werk met uiteindelijk succes. Uiteindelijk hebben we twee versies van de Soof-A deken gebreid. De eerste versie met Colour Crafter Scheepjes (Acryl) en de tweede versie met Fantomas van LangYarns (wol).

Daarna restte nog de puntjes op de i zetten in het patroon. Denk aan; Diagrammen maken, ze nakijken, nakijken, nakijken en nog maar eens nakijken. De filmpjes voor YouTube moesten nog gemaakt worden én, we zouden het bijna hebben vergeten, de deken moest ook nog een naam krijgen. Voor de naam was de geweldige labradoodle Soof vanLeona onze inspiratiebron. Een lekker  zachte , gezellige en vrolijke hond.

Kleine tegenslagen horen erbij

Hoe goed je een plan ook bedenkt door bijvoorbeeld rekening te houden met de kleuren van het garen, soms wordt je ingehaald door de omstandigheden. Helaas is dit dan ook met de voorraad van  Lang Yarns Fantomas aan de hand. Twee van de drie dekens die we gebreid hebben met Fantomas kunnen we qua kleur niet meer krijgen. De fabrikant maakt ze niet meer en dus heeft de groothandel ze ook niet meer.  Als je in februari dit project  gaat bedenken en vooral in deze moeilijke tijd wat betreft voorraden,  kan je dit helaas dus blijkbaar niet voorkomen. Een kleine tegenslag zullen we dit dan maar noemen. Maar gelukkig hebben toch bijzonder mooie kleuren kunnen toevoegen.

De Knit A Long

De deken wordt in lange stroken gebreid en iedere 2 weken komt er een patroon (= strook) beschikbaar. Dan verschijnen de breipatronen inclusief filmpjes op ons YouTube kanaal. We bieden deze KAL alleen aan als je bij ons het garen in pakketvorm hebt gekocht. Via een speciale nieuwsbrief krijg je iedere 14 dagen de patronen die je dan kan downloaden via een link die in onze nieuwsbrief is toegevoegd.

Datum Start  en verloop van de KAL

  • 1ste deel 30 december 2021
  • 2de deel 13 januari 2022
  • 3de deel 27 januari 2022
  • 4de deel 10 februari 2022
  • 5de deel 24 februari 2022

Bekijk de pakketten in onze Webwinkel. Klik daarvoor HIER

 

Groetjes,

Karin & Leona